Sportmassage

Een sportmassage bij Massagepraktijk Standdaarbuiten is niet altijd fijn! Dat hoort Monique Oosthoek haar cliënten regelmatig zeggen, maar het geeft wel verlichting. “Was ik maar eerder gekomen”, zeggen veel van haar cliënten dan er achteraan. Sportmassage is een massage die stevig en meer op de spieren gericht is met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de conditie en zullen eventuele blessures sneller herstellen en zullen de spieren minder gespannen aanvoelen. Deze massage is uitermate geschikt voor iedereen die last heeft van bijvoorbeeld een vastzittende nek, schouders en/of rug. Dus zeker niet alleen voor sporters!

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een zachte en rustige massage die de spieren en het lichaam op een vriendelijke manier laat ontspannen. Vastzittende spieren en gespannen zones worden volledig los gemasseerd. Hierdoor ga je ook mentaal ontspannen. Kies voor deze versterkende relaxatie voor lichaam en geest.

Magnesium massage

De ontspannende werking van magnesium zorgt voor extra ontspanning met een diepgaande werking: spierontspanning en verbetert spierherstel. Magnesium brengt zowel lichamelijke als mentale rust, werkt stressverlichtend en geeft je weer nieuwe energie. Door een magnesium massage wordt het stresshormoon cortisol verlaagt. Als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is, is dit nadelig voor je weerstand. Een massage met magnesium vermindert stress én boost je immuunsysteem. Een magnesium massage werkt effectief voor gespannen en verkrampte spieren, je herstelt  sneller en het versterkt (sport)prestaties. Tevens verbetert een magnesium massage de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen. Je lichaam gaat in een natuurlijk proces ontzuren. Zo wordt spierspanning verlicht en ontvang je nieuwe energie.

Tijdens deze massage breng ik Permsal magnesium gel aan op de huid. Dit bevordert het positieve effect van de massage.

Triggerpoint
“Triggerpoints” zijn hypergevoelige kleine delen van een spier, die als het ware verkrampt zijn. Door stress, overbelasting van de spier, slechte houding, slechte voeding en ingeklemde zenuwbanen kunnen spiervliesverhardingen ontstaan. Door druk op het triggerpoint uit te oefenen wordt de spier ontspannen. Zodra deze ontspant wordt de druk iets verhoogd. Om de spier verder te ontspannen en plaatselijk de doorbloeding te verbeteren zal het triggerpoint nog enige malen behandeld worden. Voor het behandelen van de triggerpoints is het zaak dat de normale situatie in de spier wordt hersteld en de kans op nieuwe overbelasting wordt weggenomen. Massagepraktijk Standdaarbuiten zal de cliënt leren zelf de triggerpoints te behandelen, zodat de triggerpoints intensief en zeer regelmatig aangepakt worden.

Wanneer u onder behandeling bent van een arts of therapeut voor iets dat door de massage kan worden beïnvloed, verzoek ik u vooraf uw arts te vragen of een massage in uw geval geen kwaad kan.

Hotstone massage, rugmassage deluxe
In deze massagevorm wordt er zowel gebruik gemaakt van warme stenen (50 graden) als van handen. De warme stenen zorgen ervoor dat de spieren direct ontspannen, waardoor een manuele massage direct effect heeft op stijve, stramme spieren. De warme stenen kunnen ook op knopen en aanhechtingen gelegd worden óf op de aandachtsplekken waardoor de spier ontspant. Door het gewicht en de warmte van de stenen is het masseren met stenen een heerlijke aanvulling op de gewone massage. De warmte dringt diep door in de spieren. Een absolute weldaad voor lichaam en geest.

Hoofd- gezichtsmassage (inclusief magnesium masker)
Door spanningen en stress voelt het gebied van hoofd, nek en schouders vaak stram aan. Het hoofd en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Als je gestrest bent of boos, hopen spanningen zich op en uit het zich in hoofdpijn, pijn in de nek of schoudergebied. Door stevige en zachte massagebewegingen wordt gezorgd dat blokkades worden opgeheven en kan het voor verlichting zorgen bij pijn door stress of migraine. De effecten van een hoofdmassage zijn niet alleen lichamelijk maar werkt ook mentaal door. Hoofdmassage kalmeert en ontspant, en het kan zorgen voor een betere nachtrust.

Een magnesium masker kan deze voordelen verder versterken. Magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren en vermindert stress. Het masker voedt de huid, verbetert de hydratatie en zorgt voor een stralende teint. Samen met een massage biedt dit een ultieme ontspanningservaring, zowel voor lichaam als geest.