Sportmassage
Een sportmassage bij Massagepraktijk Standdaarbuiten is niet altijd fijn! Dat hoort Monique Oosthoek haar cliënten regelmatig zeggen, maar het geeft wel verlichting. “Was ik maar eerder gekomen”, zeggen veel van haar cliënten dan er achteraan. Sportmassageis een massage die stevig en meer op de spieren gericht is met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de conditie en zullen eventuele blessures sneller herstellen en zullen de spieren minder gespannen aanvoelen. Deze massage is uitermate geschikt voor iedereen die last heeft van bijvoorbeeld een vastzittende nek, schouders en/of rug. Dus niet alleen voor sporters!

Magnesium behandeling
Door research te doen ben ik erachter gekomen dat veel klachten voortkomen uit een gebrek aan magnesium. De meeste mensen krijgen via voeding te weinig magnesium binnen en daarom ben ik met een nieuwe behandeling gestart, die nu al als zeer positief wordt ervaren. Ik pas de vertrouwde technieken toe in combinatie met magnesiumproducten van Permsal. Hiermee kan ik fysieke klachten zoals huidproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, spierkramp, spierpijn en slaapproblemen verhelpen of helpen voorkomen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van klachten waarbij magnesium verlichting kan bieden! Naast het feit dat ik magnesium gebruik tijdens de massage verkoop ik de producten van Permsal ook, dus als u benieuwd bent naar de producten, laat het mij weten en ik geef u een professioneel advies. 

In deze behandeling worden uw voetzolen, nek, schouders en uw gezicht met magnesium behandeld. Na deze behandeling zijn de spieren en bloedvaten ontspannen, de doorbloeding is verbeterd, het geeft verlichting aan hoofdpijn en migraine en tevens zijn uw spieren direct ontzuurd op celniveau.

Triggerpoint
“Triggerpoints” zijn hypergevoelige kleine delen van een spier, die als het ware verkrampt zijn. Door stress, overbelasting van de spier, slechte houding, slechte voeding en ingeklemde zenuwbanen kunnen spiervliesverhardingen ontstaan. Door druk op het triggerpoint uit te oefenen wordt de spier ontspannen. Zodra deze ontspant wordt de druk iets verhoogd. Om de spier verder te ontspannen en plaatselijk de doorbloeding te verbeteren zal het triggerpoint nog enige malen behandeld worden. Voor het behandelen van de triggerpoints is het zaak dat de normale situatie in de spier wordt hersteld en de kans op nieuwe overbelasting wordt weggenomen. Massagepraktijk Standdaarbuiten zal de cliënt leren zelf de triggerpoints te behandelen, zodat de triggerpoints intensief en zeer regelmatig aangepakt worden.

Wanneer u onder behandeling bent van een arts of therapeut voor iets dat door de massage kan worden beïnvloed, verzoek ik u vooraf uw arts te vragen of een massage in uw geval geen kwaad kan.

Hotstone Massage
Een Hotstone massage, met gladde warme vulkanische stenen, is op dit moment de meest gevraagde behandeling in spa’s en kuuroorden. Tijdens de massagebehandeling wordt gebruik gemaakt van warmte, gewicht en massage. De stenen verwarmen plaatselijk het lichaam. Dit kan ook doelbewust gedaan worden door de warme stenen op knooppunten en aanhechtingen te leggen óf op de aandachtsplekken te leggen waardoor de spier zich gaat ontspannen. Door het gewicht en de warmte van de stenen is het masseren met stenen een heerlijke aanvulling op de gewone massage. De warmte dringt diep door in de spieren en botten. Beleef de ultieme ontspanning die een Hotstone Massage geeft. Een absolute weldaad voor lichaam en geest! Maar speciaal voor mensen met stijve spieren, reuma en artrose (stabiele fase).

Rugmassage Deluxe 
In deze massagevorm wordt er zowel gebruik gemaakt van warme stenen als de handen. De warme stenen zorgen ervoor dat de spieren zich direct ontspannen, waardoor een manuele massage direct effect heeft op de stijve spieren. Uw nek – schouders en rug zijn na deze massage weer als herboren. Aanraking met de handen (massage) gecombineerd met warme stenen is dé specialiteit van deze praktijk.

Neural Reset Therapie, NRT®
NRT® staat voor Neural Reset Therapy. Dit is een erkende en revolutionaire behandeltechniek uit Amerika. NRT® richt zich volledig op het snel en vooral pijnloos behandelen van klachten in het gehele lichaam. Bij NRT® worden zowel uw spieren als uw zenuwen en zenuwbundels ‘behandeld’. De technieken zijn zo geavanceerd, dat uw pijnlijke spieren als het ware worden ‘gereset’: teruggebracht in de oorspronkelijke situatie vóórdat er pijn was! Tijdens NRT wordt er niet gemasseerd. U wordt gevraagd om een bepaalde spier lichtjes aan te spannen en ik zal hieraan een combinatie van spierweerstand en manuele trillingen geven. Dit is niet inspannend, vermoeiend of pijnlijk.

Doordat ze sinds 2012 deze techniek hebben geperfectioneerd weten ze dat door NRT een zeer snelle transformatie ontstaat in de spier. De spier is vrij van triggerpoints (ook wel ‘knopen’ genoemd). De spier wordt verlengd en zachter  (knopen verkorten en verharden een spier). Bloedtoevoer is hersteld in de pijnregio’s (meer bloed = meer zuurstof = sneller herstel). Dit alles zonder de pijnpunten aan te raken of een spier te rekken. De procedure kan toegepast worden op de spier zelf of de identieke spier aan de andere kant. Littekenweefsel is makkelijker te kneden/behandelen. Bewegingspatronen kunnen worden hersteld bij mensen die zenuwaandoeningen hebben of bij patiënten die een beroerte hebben gehad. Soms ontstaan er grote emotionele ontladingen na een fysieke NRT behandeling.

Bij welke klachten werkt NRT®?

NRT® is toepasbaar bij iedereen (o.a. ook bij Parkinson, Fibromyalgie of na de 3e zwangerschapsmaand etc.) die een veelheid aan klachten en problemen met spieren (en daardoor ook gewrichten) heeft:  van nekpijn tot pijn in de teenspieren. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook bij (te) intensieve sportbeoefening, CTS en chronische pijnen na traumata kan NRT® heel goede en vooral duurzame resultaten geven. Natuurlijk zal ik eerst met u de klachten doornemen en – samen met u bekijken – welke behandeltechniek voor u de beste resultaten gaat opleveren.

Wat is het verschil tussen NRT® en andere behandeltechnieken?

NRT® is zeer  verschillend van andere behandeltechnieken. Zo worden uw spieren uiteraard wel behandeld, maar tijdens NRT niet gemasseerd. Er wordt geen grote druk op spieren of gewrichten uitgeoefend en de behandeling kan zelfs over (dunne) kleding worden gedaan. Er wordt niet gebruik gemaakt van naalden (dry needling! Nadat de spieren gecheckt zijn en er genoeg tijd over is kan dit met massage aangevuld worden.

Hoe lang houdt het effect van een NRT® behandeling aan?
Het is niet zo makkelijk om antwoord op deze vraag te geven. Veel factoren spelen hierbij namelijk een rol: hoe lang bestaat de klacht, waar zit de klacht, hoe is de klacht ontstaan et cetera. Ook uw levensstijl speelt een belangrijke rol. Leeft u gezond en beweegt u regelmatig, dan zal de behandeling een langduriger effect hebben. Of zelfs helemaal verdwenen zijn. Zelfs stress in uw leven kan een negatief effect hebben op uw gezondheid, en dus ook de effecten van een NRT® behandeling beïnvloeden.